Innovasjon Kommune

Wifi4EU kansellerer første runde med søknader

Til tross for en stor suksess når det gjelder antall søknader, har EU kommisjonen sin avdeling for Innovation and Networks Executive Agency(INEA) beklagelig nok kansellert den første søknadsrunden som ble lansert 15. mai. Etter grundig etterforskning konkluderer de med at en teknisk feil hindret søkerne fra å søke på like vilkår.

Hvis du allerede har registrert din kommune på portalen, vil du bli informert via e-post om gjenåpning av med ny lanseringsdato for neste utlysning. Du trenger ifølge kommisjonen ikke å registrere deg på nytt. En ny søknad vil bli lansert på høsten 2018 (eksakt dato som skal bli annonsert).

Melding fra EU kommisjonen 14/6-2018:

Thank you for contacting the Europe Direct Contact Centre.

The Commission had to close the portal after more than three hours after the opening of the call on the 15th of May to address technical issues. It was discovered that some applicants were able to apply ahead of time, due to a design flaw in the system. Because the European Commission is committed to the fairness and reliability of the call for applications, and it could not guarantee that all applicants were competing on an equal footing, this “pilot” call has been cancelled.

The Portal will remain closed until all IT developments are complete. It is planned to be back online in due time, sufficiently in advance of the launch of the next call (planned for autumn 2018).
Registered municipalities will be informed by email of the re-opening of the portal and of the announcement of the date of the next call.

We hope you find this information useful. Please contact us again if you have other questions about the European Union, its activities or institutions.