Kreativ Europa

Online søkerkurs Kreativt Europa

Skal du søke Kreativt Europa? Kulturrådet har laget et søkerkurs med videoer som tar deg gjennom søknadsskjemaet del for del. Du finner også et opptak av et informasjonskurs. Kurset er delt opp i 10 deler med informasjon om de ulike delene av søknadsskjemaet. Du kan gå inn på de delene som du jobber med, eller ønsker informasjon om. Kulturrådet anbefaler alle å se del 1 først, med innføring i kurset og litt bakgrunn om Kreativt Europa. Kursholder er Per Dehlin, som er en av to på Kreativt Europas kulturdesk i Norge.

Gjennom Kreativt Europa kan europeiske forlag søke om støtte til å oversette norsk litteratur til europeiske språk. I 2016 fikk europeiske forlag støtte til å oversette 20 norske titler til 12 ulike språk. Forfattere som Carlo Frode Tiller, Karl Ove Tiller og Jo Nesbø har alle fått bøker oversatt med penger fra denne utlysningen. Det har gjort at norske forfattere nå kan lese på bulgarsk, serbisk og kroatisk for å nevne noen språk.